کارگروهی در کلاسهای آنلاین

یکی از روشهایی که معمولا در کلاسهای درس دبستان و دبیرستان به کار برده میشود کارگروهی است. دانشآموزان تشویق میشوند که برخی از فعالیتهای درس را در قالب گروههای کوچک انجام دهند. اما در شرایط کرونایی امروز، دانشآموزان اغلب دور از هم و در انزوای خانهها پای کلاس درس حاضر میشوند و ارتباط ناچیزی با معلم و همکلاسیهای خود دارند.
سوال اینجاست که آیا میتوان در تدریس آنلاین نیز از فعالیتهای گروهی استفاده کرد؟
پاسخ این است که بله در یاددهی آنلاین نیز میتوان از کارگروهی استفاده کرد. البته مسلما روشهای کارگروهی بسته به درس و مقطع تحصیلی دانش آموزان با هم فرق دارند. اما اتفاقا در شرایط کنونی فعالیتهای گروهی باید حتی بیشتر از زمانی که دانشآموزان در کلاسهای عادی حضور داشتند پیگیری شوند. علاوه بر اهمیت ذاتی کارهای گروهی، نفس در ارتباط قرار گرفتن دانشآموزان با هم آن هم در فضایی که انزوا و تنهایی بر زندگی کودکان و نوجوانان سایه افکنده و بچهها و خانوادهها را دچار استرس ناشی از تهدیدات سلامتی و مشکلات اقتصادی و اجتماعی نموده است، در ارتباط قرار دادن بیشتر بچه ها با هم کمک میکند بهتر و بیشتر بتوانند از پس شرایط بحرانی روانی خاصی که در آن قرار دارند برآیند و احساسات خود را با هم شریک شوند و از حضور مثبت یکدیگر برای فائق آمدن بر استرسها و بحرانهای روحیشان بهره گیرند.
آیا شما تجربه استفاده از کارهای گروهی در کلاسهای آنلاین را دارید؟ از چه روشی در کدام درس و به چه شکلی استفاده میکنید؟
از شما دعوت میکنیم تجاربتان را با ما و همکاران آموزگارتان در میان بگذارید.
من معلم پرورشی هستم و به دانش آموزها سرود میدم بخونن و داب اسمش کنن و بعد تیکه تیکه تنظیمش کنن که یه کار دسته جمعی بشه
بنده در درس علوم دانش آموزان را به گروه های دو نفره تقسیم میکنم که ععالیت های عملی را با هم تقسبم کنند. هر نوبت یک نفر انجام دهد و نفر دوم گزارش ان را بنویسد. از دانش آموزان خواسته ام در صورت امکان به صورت تماس تصویری حین فعالیت/ آزمایش با هم همکاری کنند. اگر نشد یک نفر انجام دهد و از مراحل کار عکس بگیرد و نفر دیگر گزارش بنویسد و تحویل بدهد.